BURGERSCHAP

Burgerschap staat in de lijst van vier grote thema’s voor het onderwijs. Sinds augustus 2021 wordt er van scholen verwacht om hier concreet invulling aan te geven. In het kader van ‘Burgerschap? Gewoon doen!’ ontwikkelt de Respect Foundation toegankelijke, praktische producten om het onderwijs te ondersteunen in deze burgerschapsopdracht.

starterskit

Met de burgerschap starterskit (PO) maak je kennis met de inhoud van burgerschap, krijg je concrete tools om een vliegende start te maken met het burgerschapsbeleid van jullie school, én breng je in kaart wat je al doet. Wil jij een goede basis leggen voor een leerlijn vol burgerschap? Wacht niet langer en ga aan de slag met de Burgerschap? Gewoon doen! starterskit.

Burgerschap starterskit
“Gewoon lekker simpel invullen in een paar concrete stappen!”

– leerkracht groep 7/8 over het Burgerschap spel

Burgerschaptool

Video afspelen
Met de BurgerschapTool breng jij samen met je team jullie burgerschapsonderwijs in kaart. Koppel domeinen en doelen eenvoudig aan projecten, lessen en methoden. De tool geeft inzicht in wat je al doet, wat je nog kan aanvullen en hoe jullie curriculum aansluit bij de huidige burgerschapsopdracht.

Kijk de BurgerschapTool in één minuut!

DE BURGERSCHAPSMARKT

Op de BurgerschapsMarkt kun je gemakkelijk aanbod vinden met betrekking tot burgerschap. Op de markt kan je rondneuzen of gericht zoeken door filters te gebruiken.
Iets gevonden wat past in jullie schoolbeleid? Met één druk op de knop kom jij in contact met de aanbieder!

Heb jij lessen, programma’s, projecten of initiatieven die binnen burgerschap vallen? Meld je aan en doe mee op de BurgerschapsMarkt!

BurgerschapsMarkt

Neem contact op!

We zijn altijd opzoek naar schoolteams van het PO die willen pionieren met de tool én docenten uit het VO die willen meedenken over de vertaalslag voor het voortgezet onderwijs.