Nationale Kinderherdenking

Op 4 mei is het weer zover; de nationale Kinderherdenking van Madurodam. Je volgt de herdenking van 19:30 tot 20:15 live!

Door de coronamaatregelen heeft de organisatie een aangepast, maar zeer bijzonder programma samengesteld voor de Nationale Kinderherdenking 4 mei 2021. Zo kunnen basisschoolleerlingen en hun docenten gratis gebruik maken van het videolespakket ‘Verhalen in Beeld’. In dit pakket worden 8 indrukwekkende verhalen verteld.

Het videolespakket ‘Verhalen in Beeld’ is een reeks van 8 indrukwekkende verhalen, allemaal verteld vanuit een ander perspectief. Zo vertelt de bekende acteur Bram van der Vlugt (85 jaar) hoe hij samen met zijn broertje en vader het bombardement in het Haagse Bezuidenhout overleefde en vertelt Lukas (17 jaar) het verhaal hoe zijn opa en oma een Japans interneringskamp overleefden in Nederlands-Indië. Ook wordt er stilgestaan bij andere oorlogen in de decennia daarna. Want hoe is het eigenlijk om te vechten voor andermans vrijheid tijdens een vredesmissie? Deze indrukwekkende verhalen zijn het waard om verteld te worden en doorverteld te worden aan kinderen. Met als doel de toekomstige generatie van Nederland door middel van simpele opdrachten na te laten denken over vrijheid, oorlog en herdenken.