Ruimte en begrip voor elkaar

In aanloop naar ons jubileum, nemen wij jullie mee in 15 persoonlijke verhalen en visies op Respect van bijzondere en betrokken mensen. Het interview van deze week:

Ruimte en begrip voor elkaar – Ria de Jong, Adessium Foundation
“Wat is er fijner dan een samenleving waarin we open, betrokken zijn naar elkaar? Waarbij er, ondanks verschillende achtergronden, ruimte en begrip is voor elkaar en voor die verschillende achtergronden, en er een gelijkwaardigheid bestaat op basis van dit wederzijdse begrip?
Respect Foundation weet op een laagdrempelige manier contact te leggen met jongeren door de persoonlijke inbreng. Hierdoor ontstaat er draagvlak, herkenning. Het ondersteunen van docenten als middel om de doelgroep te bereiken, is daarbij een duurzame manier van respectonderwijs door het gehele curriculum.
Wat er nodig is, is dat we er alles aan doen om de verschillende lagen van de bevolking te bereiken (jongeren, gezinnen, ouderen, wijken, overheid, etc.) op de manier zoals jullie het nu doen. Door het persoonlijke in jullie aanpak brengen jullie mensen dichter bij elkaar, zodat er een gesprek ontstaat.”

Benieuwd naar de andere interviews? Volg ons dan op LinkedIn.