BurgerschapMarkt, wie mogen we niet missen?

Je hebt hem vast al voorbij zien komen, onze BurgerschapTool waarmee je burgerschap in je huidige onderwijscurriculum gemakkelijk in kaart brengt. Momenteel werken we achter de schermen aan een online platform dat op de tool aansluit en waar leerzame inspirerende lessen, projecten en complete burgerschap leerlijnen te vinden zullen zijn; een heuse BurgerschapMarkt.

De BurgerschapMarkt is een vrij toegankelijke markt waarin zo veel mogelijk inhoudelijke en inspirerende partijen hun educatieproduct krachtig, duidelijk en mooi presenteren. Op deze BurgerschapMarkt kunnen leerkrachten eenvoudig educatie producten vinden gebaseerd op de burgerschap adviesdoelen vanuit de overheid*. Scholen kunnen vervolgens filteren op onderwerp, bouwsteen of zelfs specifieke leerdoelen. Zo kunnen scholen gemakkelijk nagaan welk specifiek project ze zouden willen verkennen of kiezen om hun burgerschap curriculum mee in te richten.

Momenteel bouwen we aan de markt en zoeken daarom zoveel mogelijk partners met educatieprojecten, -programma’s en -lessen om uit te lichten! Wie mogen wij niet missen? Met wie werken jullie graag samen? Wat vinden jullie leerlingen toffe projecten? Laat het ons weten.

Mail jullie tips naar Albert Jan (burgerschap@respectfoundation.nl), onze coördinator burgerschap.

Wil je mooie organisaties direct zelf tippen? Stuur ze dan onderstaande flyer!

* Curriculum.nu is een adviesgroep van docenten, schoolleiders en onderwijsontwikkelaars die in opdracht van de overheid 11 domeinen en 270 leerdoelen samenstelde met betrekking tot burgerschap. Deze doelen gelden als adviesdoelen voor inhoudelijk burgerschapsonderwijs.

[dflip id=”21794″][/dflip]